Črn trn nepremagljiv doma, konkurenčen tudi na mednarodni sceni

Črn trn nepremagljiv doma, konkurenčen tudi na mednarodni sceni

Prispeval Martin Pelicon

Kategorije: Splošno

Poletna sezona se je začela z svetovnim pokalov v italijanskem Val di Solu. Skozi kvalifikacije 4-krosa so se prebili štirje tekmovalci kolesarskega kluba Črn trn: Malik, Stupar, Bratina in Rotnik. Trije so napredovali, brez osmine finala je ostal le mladinec Malik, ki je tekmovanje končal na 64. mestu. Na atraktivni progi se je najbolje znašel Matija Stupar, ki je zasedel 20. mesto, med trideseterico sta bila uvrščena tudi Urban Rotnik (24.) in Andrej Bratina (29.). Nekoliko manj uspešni so bili v spustu, saj se je v veliki finale uspelo uvrstiti le Miranu Vauhu, ki je kot najbolje uvrščeni Slovenec, tekmovanje končal na 56. mestu.

Druga poletna postaja je bil škotski Fort William, ki je zaradi velike oddaljenosti, gostil le tri kolesarje Črnega trna. Legendarno prizorišče svetovnega pokala je najbolj ustrezalo Zarji Černilogar, ki je v spustu, kljub dvema padcema, osvojila končno 18. mesto. Enako smolo je imel v moški konkurenci tudi Miran Vauh, saj se zaradi padca v sredinskem delu proge, ni uvrstil v finale. Nekoliko bolje je šlo Andreju Bratini, ki je v 4-krosu, zaradi nekoliko slabšega starta, svoja tekmovanja končal v osmini finala. Zasedel je končno 22. mesto, kar je njegova absolutno najboljša uvrstitev v seriji 4X Pro tour.

Zadnja dirka v seriji 4x Pro tour-a je potekala v Willingenu na severu Nemčije. Ekipa Črnega trna je na v ogenj poslala klasično 4-kros ekipo, v zasedbi Stupar, Bratina in Rotnik. Vsi trije so solidno opravili s kvalifikacijami in si zagotovili nedeljski finale, kjer je bil najbolj uspešen Rotnik Urban, ki je končal na 30. mestu. Uvrstitev bi bila verjetno precej višja, če ne bi v osmini finala storil napake pri prehitevanju in padel. Andrej Bratina je osvojil 35. mesto, medtem ko je Matija Stupar zaradi poškodbe tekmovanje končal že v šestnajstini finala.

2 državna prvaka v 4-krosu iz vrst Črnega trna

Ložice, majhna vasica ob Soči, je že tretjič gostila najpomembnejše tekmovanje v gorsko kolesarski disciplini 4 kros. Da gre za paradno disciplino ajdovskega Črnega trna, dokazuje kar 13 tekmovalcev v vseh kategorijah. Naslov državnega prvaka je med najmočnejšo konkurenco ponovno osvojil Kristjan Medvešček, uspeh pa sta dopolnila še Andrej Bratina z drugim in Matija Stupar s tretjim mestom (vsi KK Črn trn).

Tudi med mladinci je bilo vse v znamenju Črnega trna. Naslov mladinskega državnega prvaka si je z borbeno vožnjo prislužil Tilen Leban, ki je uspel premagati oba favorita. Branilec naslova Jakob Malik je končal na nehvaležnem četrtem mestu, medtem ko je Luka Bolha osvojil bron. Popolno prevlado Ajdovcev je preprečil le Tim Zupanc (KD Rajd Trek), ki je zasedel drugo mesto.

V kategoriji dečkov do 15 let sta brata Rok in Urh Gorič osvojila srebro in bron, uspeh pa dopolnjuje še David Prosen, ki je tekmovanje končal na petem mestu. V amaterski konkurenci je Almedin Medič postavil najhitrejši čas kvalifikacij, vendar je po slabem startu v polfinalni skupini izgubil možnosti za zmago in na koncu vendar osvojil 5. mesto.

Uspešni tudi v spustu

Minuli vikend se je serija državnih prvenstev nadaljevala na Javorniku. KK Črn trn je imel predstavnike v obeh disciplinah, tako v olimpijskem krosu, kot tudi v spustu. V krosu se je najbolje znašel Nejc Černilogar, ki je med člani zasedel 6. mesto. Več so Ajdovci pričakovali od spusta, kjer pa se ni izšlo vse po željah, saj Miran Vauh ni obranil lanskoletnega naslova. Kljub padcu si je privozil bronasto odličje.

V ženski konkurenci sta nastopili le dve dekleti (obe KK Črn trn), naslov pa je pripadel izkušenejši Zarji Černilogar. Med mladinci je Tilen Leban svoje dobre vožnje čez celoten vikend kronal s tretjim mestom v finalu, še bolje pa je šlo Roku Goriču, ki je v kategoriji do 15 let oblekel dres državnega prvaka.

 

 

Pripiši svoje mnenje Naj te sliši ves svet!

You must be logged in to post a comment.