Pivo na vaš naslov

Pivo na vaš naslov

Prispeval Martin Pelicon

Kategorije: Splošno

Če ste pravi ljubitelj piva, potem vam cena in razdalja nista pomembna. Za take ljubitelje ječmenovega (včasih tudi pšeničnega) napoja je v nadaljevanju res obsežen seznam različnih institucij, ki vam bodo poslala izbrano pivo na vaš domači naslov.

Preden se zagrizete v seznam, naj vas opozorim, da gre za listo ponudnikov, ki ponujajo domače pivo. Domače pivo verjetno ni pravi izraz, saj ne gre za piva zvarjena v garaži, ampak za obrtniška piva, ki niso produkti velikih multinacionalnih pivovarn, ki jim je dobiček precej bolj pomemben, kot sama kvaliteta. Za lažjo predstavo – craft beer je angleški izraz, ki opredeljuje vse zgoraj našteto.

Seznam prodajalcev in ostalih ponudnikov obrtniškega piva je razdeljen po državah. Ime ponudnika je istočasno tudi povezava na ustrezno spletno stran. Poleg imena pa je v oklepaju pripisan tudi kraj, kjer se ponudnik piva nahaja. Če ponudnik nima lastne spletne strani potem boste preusmerjeni na predstavitev na spletni strani ratebeer.com, kjer so tudi v originalu pripravili listo ponudnikov. Vse spletne strani niso aktivne – nekje je bila stran v času objave nedosegljiva, spet drugo so prenavljali, tretji so pozabili podaljšati objave. Če katera izmed strani ne obstaja oziroma je nedosegljiva, jo preprosto ignorirajte in pojdite na naslednjo. Pri tako obširnem seznamu boste zagotovo našli tudi kaj zase.

Preden naročite pivo preko spleta preverite pogoje poslovanja in predvsem, če sploh pošiljajo v Slovenijo. Pozanimajte se, koliko poštnine boste plačali, da ne bo ta strošek višji od vrednosti piva. Če naročate iz države, ki ni članica evropske unije, najprej preverite na carinski pošti kako je s carino in trošarino. Alkoholne pijače pač niso knjige z Amazona, zato preverite vse podrobnosti preden se odločite za nakup piva (in alkohola na splošno) preko spleta.

Tudi pri plačevanju bodite previdni, saj zlikovci kar čakajo, da bo kakšen spletni uporabnik zagrizel v vabo. Preden vpišete številke vaše kreditne kartice, malo pobrskajte po spletu, kakšne so izkušnje drugih z izbrano trgovino. Načeloma so spodnji ponudniki preverjeni, saj jih drugače tako ugledna stran, kot je ratebeer.com, ne bi uvrstila med ponudnike na svoji spletni strani. Previdnost pa vsekakor ne bo odveč.

Sam imam nekaj malega izkušenj s kupovanjem piva preko spleta. Nekaj je slovenskih ponudnikov, ki so po večini vredni zaupanja. V kolikor se kaj zakomplicira, se enostavno usedete v avto in zadevo uredite osebno, če ne drugače – s pestmi 🙂 Kupoval sem pivo preko spletne trgovine tudi v sosednji Italiji. Vse je bilo OK, samo nekoliko več časa je trajalo, da je pivo prispelo iz Rima. Kar je bilo najbolj zanimivo, je bil napis na dobavnici, da gre za rezervne dele.

Sedaj, ko sem vam dobro osolil pamet, pa poiščite sebi ustrezno obrtniško pivo in ga naročite iz kakšne pivsko eksotične države, kot je na primer Irak. Ponudniki na seznamu so internetni prodajalci, fizične trgovine s pivom, pivovarne, pubi in restavracije z lastno proizvodnjo piva,… Ponudba je zares pestra, tako da boste zagotovo našli tudi nekaj zase. Če bi se raje odpravili osebno, preverite katera so top mesta za ljubitelje piva v Ameriki.

Argentina

Avstralia

Avstrija

Belgija

Brazilija

Kanada

Čile

Hrvaška

Ciper

Češka

Danska

Dominikanska republika

Anglija

Estonija

Finska

Francija

Nemčija

Grenlandija

Hong Kong

Madžarska

Irak

Italija

Japonska

Jordanija

  • Cozmo Supermarket (Amman)

Mehika

Nizozemska

Nova Zelandija

Portugalska

Romunija

Rusija

  • Bar Bontempi (Moskva)

Škotska

Srbija

Singapur

Slovaška

Južno afriška republika

Španija

Švedska

Tajska

Tunizija

Ukrajina

  • Beer House by Robert Doms (Lviv)
  • Sunduk (Kijev)

ZDA

Wales

 

Tukaj je konec objave. Upam, da ste umes že popili kakšno pivo. Če imate tudi sami kakšno trgovino v rokavu, jo prosim pripišite v komentarje. Verjetno ste opazili, da ni slovenskih ponudnikov – to bo tema ene prihodnjih objav. Do prihodnjič vam kličem Na zdravje!.

 

1 Comment Comments For This Post I'd Love to Hear Yours!

  1. Neon says:

    Zelo dobro inforimirana stran….bi pa prišle prav tudi povezave do naših slovenskih ponudnikov piva….Zakaj bi olajšal delo tujim ponudnikom, če pa živimo v Sloveniji…?
    Hvala za info.

Pripiši svoje mnenje Naj te sliši ves svet!

You must be logged in to post a comment.