Spletni pripomočki, ki vam bodo v pomoč pri pripravi na zaposlitveni intervju

Spletni pripomočki, ki vam bodo v pomoč pri pripravi na zaposlitveni intervju

Ne glede na to, ali se odpravljate na prvi intervju ali ste že vešči razgovorov, vedno morate priti dobro pripravljeni na zaposlitveni intervju. Če hočete dobiti zaposlitev, boste morali biti na intervjuju boljši, kot vaši protikandidati. Vedeti boste morali več, morali boste biti na tekočem z vsem dogajanjem v podjetju in na področju, kjer so prisotni s svojimi storitvami in produkti. Dobro opremljeni z vsem znanjem, boste kadroviku sporočili, da ste naredili domačo nalogo in da se resno zanimate za odprto pozicijo.

Vendar, če hočete zares izstopati na zaposlitvenem intervjuju, boste morali narediti še korak več. Poleg tega, da boste vedeli vse o podjetju in produktih, morate preveriti tudi kadrovika in ostale njegove sodelavce (verjetno lahko pričakujete vodjo oddelka oziroma vašega bodočega nadrejenega), ki bodo prisotni na razgovoru. V nadaljevanju so trije spletni servisi, ki vam bodo v pomoč pri raziskovanju. Seveda so tukaj še spletni iskalniki, ki vam bi morali vrniti nekaj uporabnih zadetkov.

Preden se posvetimo spletnim servisom, ki jih morate preveriti preden se odpravite na zaposlitveni intervju, pa še nasvet. Povsem možno je, da boste o osebi našli toliko podatkov, da boste o njih vedeli skoraj več, kot oni sami. Zato je dobro, da si v naprej določite meje, do kje lahko greste med pogovorom. Pazite, da ne boste dosegli nasprotnega učinka. Delodajalec vam ne bo ponudil zaposlitve, če se bo počutil, kot da ste mu udrli v njegovo zasebnost. Strogo se držite poslovnih zadev in ne načenjajte osebnih tematik.

 

1. LinkedIn
Ta je precej očitna. Vendar še vedno večina iskalcev ne uporablja tega socialnega medija, ki je namenjen poslovnemu povezovanju. Če ne zaradi drugega, morate imeti svoj profil na LinkedInu, kot obliko svojega spletnega CV-ja. Poleg tega je to spletni servis, kjer boste začeli svoje raziskovanje. V večini primerov vam bodo pred intervjujem sporočili s kom boste opravili razgovor. Če tega ne storijo sami, jih prijazno vprašajte. Zagotovo vam bodo dali ime in priimek osebe, saj to ne bi smela biti skrivnost.

Prijavite se na LinkedIn in poiščite profil osebe, ki bo z vami opravila zaposlitveni intervju. V življenjepisu bi morali najti kopico uporabnih informacij. Zagotovo boste našli krajše opise zadolžitev, za katere je oseba odgovorna. Preglejte tudi zadolžitve na predhodnih delovnih mestih, da boste razumeli iz kakšnega okolja oseba prihaja. Preverite tudi njegove povezave znotraj in zunaj podjetja.

Tako boste zlahka govorili delodajalčev jezik in postavljali smiselna vprašanja. Osredotočite se na skupne točke, ki jih imate s sogovornikom pri znanjih in izkušnjah.

 

2. Newsle
Sedaj, ko ste preverili, kaj ima posameznik povedati o samem sebi, je čas za drugo fazo. In tukaj vam bo v pomoč spletni servis Newsle. Newsle ima nalogo, da preišče splet in vam postreže z vsem, kar je našel o izbrani osebi. O vsaki novosti vas bo obvestil tudi po elektronski pošti, tako da boste ostali na tekočem.

Newsle je ameriška platforma, zato je velika verjetnost, da za izbranega Slovenca ne boste našli veliko podatkov. Vseeno pa velja preveriti. Če razmišljate o službi na Facebooku, potem zagotovo ne boste zamudili dogajanja povezanega z Markom Zukerbergom.

Sicer pa je Newsle uporaben tudi zato, da spremljate dogajanje okrog vaši prijateljev, znancev, poslovnih partnerjev in drugih zanimivih ljudi. Lahko ga izkoristite tudi kot neke vrste spletno vizitko. Vendar pozor – predstavitev vam ne bo v ponos, če se bo vaše ime pojavljajo med bolj neprijetnimi novicami.

 

3. LiveFyre in/ali Disqus
LiveFyre in Disqus sta v osnovi platformi, ki omogočata enostavno komentiranje na blogih in portalih. Precej popularni onstran luže, pri nas pa redko naletite na spletno stran, ki omogoča komentiranje preko omenjenih sistemov.

Kakorkoli, za uporabo obeh je potrebno imeti profil, na katerem so zbrani vsi komentarji. To je javno dostopno, tako da boste točno vedeli kaj vaše sogovornike zanima, s čim se strinjajo in s čim se ne strinjajo.

 

Problem zadnjih dveh servisov je predvsem v tem, da na njih ne boste našli veliko Slovencev. Uporabna bosta predvsem, če kandidirate za delovno mesto v kakšnem internetnem podjetju, kjer so zaposleni prisotni na vseh mogočih spletnih skupnosti. In seveda, če zalezujete karierne priložnosti v tujini, predvsem v ZDA. V nasprotnem primeru si pomagajte predvsem z LinkedInom in spletnim iskalnikom. Ostale spletne servise pa vseeno poizkusite.

Nikar ne pozabite na Facebook, Twitter ali Google plus. Preverite sogovornike tudi na teh popularnih socialnih medijih. Ti sicer niso tako poslovno naravnani, pa vseeno lahko dobite kakšen uporaben namig. V vsakem primeru vam želim veliko uspeha na zaposlitvenem intervjuju.

Pripiši svoje mnenje Naj te sliši ves svet!

You must be logged in to post a comment.