Vrhunski rezultati KK Črn trn

Vrhunski rezultati KK Črn trn

Prispeval Martin Pelicon

Kategorije: Splošno

Na vrhunske rezultate na domačih tleh smo se v zadnjih letih že kar navadili, v letošnji sezoni pa so pri Črnem trnu začeli posegati po najvišjih mestih tudi med svetovno elito.

Začelo se je s preizkušnjo italijanske serije Superenduro v Gemoni, kjer je Peter Mlinar za las zgrešil stopničke, vseeno pa precej popravil doslej najboljšo slovensko uvrstitev v tem tekmovanju. Uspeh Črnega trna je dopolnil še Andrej Bratina s 17. mestom.

Še bolj uspešno je bilo pri naših južnih sosedih, kjer sta na spustu v Buzetu slavila člana Črnega trna, tako med fanti, kot tudi med dekleti. Miran Vauh je bil v finalu za 29 stotink hitrejši od konkurence, Zarja Černilogar pa je zmagala brez večjih težav in tako dokazala, da ji istrska proga zares leži, saj je na najvišji stopnički stala že tretjič zapored.

V MTB parku Čelešnk nad Blagovico je konec maja potekala tudi tretja dirka pokala Slovenije v spustu, kjer med dekleti Zarja praktično nima konkurence, med fanti pa je Miran moral priznati premoč Žigi Pandurju. Ekipni uspeh Črnega Trna je s svojo prvo zmago med mladinci dopolnil Mitja Černilogar.

Najbolj oddaljeno tekmovanje, ki se ga vsako leto udeležijo kolesarji Črnega trna, je Fort William na Škotskem. Na dirki 4krosa so bili vsi trije slovenski predstavniki kolesarji Črnega trna. Andrej Bratina je tekmovanje zaključil že v prvem krogu in zasedel 33. mesto. Urbana Rotnika in Matijo Stuparja so izločili v naslednjem krogu, torej osmini finala, zasedla sta 21. oz. 22. mesto.

Najbolj uspešna je bila na Škotskem Zarja Černilogar, ki je v spustu za svetovni pokal zasedla odlično 10. mesto. Moški predstavnik v tej disciplini, Miran Vauh, je nastope sklenil v sobotnih kvalifikacijah.

S finalom dirke v spustu se je zaključil zelo intenziven konec tedna svetovnega pokala tudi v italijanskem Val di Solu, kjer je Zarja svojo uvrstitev iz Fort Williama popravila še za eno mesto. Sobotni večerni finale dirke serije 4kros je zaznamoval Jani Fučka, ki se je prebil v osmino finala in na koncu zasedel 21. mesto. Urban Rotnik, Luka Bolha in Matija Stupar so izpadli v prvem krogu.

KK Črn Trn

Predsednik kluba skrbi tudi za dober izgled koles

Tole je prispevek za vse ljubitelje adrenalinskih športov o rezultatih kolesarskega kluba Črn Trn iz Ajdovščine. Več o klubu najdete na njihovi spletni strani. Foto material je delo Vanje Kodermaca (vse fotke najdete tukaj).

Pripiši svoje mnenje Naj te sliši ves svet!

You must be logged in to post a comment.