Zaposlitvene priložnosti v IT-ju

Zaposlitvene priložnosti v IT-ju

Prispeval Martin Pelicon

Kategorije: Zaposlitev & kariera

V kolikor posedujete določena računalniška znanja, potem načeloma ne bi smeli imeti težav z iskanjem zaposlitve.

Kriza je sicer spremenila slovenski trg delovne sile. Kar naenkrat je več ponudbe kot povpraševanja, zaposleni kandidati menjujejo delodajalce le v primeru, da gre za prehod v bolj stabilno podjetje, podjetje, ki na trgu velja za uglednega delodajalca.

Brezposelnost je na žalost najvišja v naši sicer kratki zgodovini. Vendar obupovati vsekakor ne gre. Ostanite pozitivni, saj priložnosti za zaposlitev obstajajo. Če imate računalniška / programerska / razvojna znanja, potem ste trenutno med bolj iskanimi kadri pri nas.

Če na hitro preletite ponudbo zaposlitvenih portalov, boste ugotovili, da je ponudba del za tehnične kandidate največja. Prednost imajo kandidati, ki posedujejo več kot eno znanje, oziroma lahko svojo ekspertizo aplicirajo na več področij.

Če ste strojnik s prodajno žilico, se bodo delodajalci dobesedno stepli za vašo naklonjenost. V Sloveniji je veliko dobrih prodajnikov, ki pa naletijo na nepremostljivo oviro, ko je govora o prodaji zahtevnih tehničnih pripomočkov. Preden prodajni predstavnik osvoji površinsko tehnično znanje, lahko podjetje že zabrede v težave.

Enako velja za programerje oziroma strokovnjake najširših računalniških strok. Idealno je, da poleg bogatega znanja posedujete tudi katero od bolj mehkih veščin. Prodaja je zagotovo prva. So pa še druge, kot na primer: razumevanje uporabniške izkušnje, zmožnost vodenja projektov ali razvoja produktov, kreativno razmišljanje ali zgolj dobro razvite socialne veščine. Seveda je velika prednost, če ekvivalentno razumete več programskih jezikov istočasno.

Tudi, če obvladate samo en jezik, ne bi smeli imeti težav z iskanjem zaposlitve. Še posebej, če je vaše znanje zelo poglobljeno. To bo absolutno zmanjšalo konkurenco in vas v poplavi kandidatov prikazalo kot izjemnega kandidata. Seveda samo pod pogojem, da boste svoja znanja in izkušnje pravilno predstavili. Če se boste skrivali, potem ne morete računati na dobro ponudbo za zaposlitev.

V Sloveniji imamo celo vrsto računalniških podjetij. In kar nas najbolj veseli, to so zelo uspešna podjetja, ki se jih ne bi sramovali niti v silicijevi dolini. Znanja imamo zagotovo dovolj, večinoma pa so podjetja premalo prodorna, da bi prosperirala tudi v tujini.

No, to seveda ne velja za vsa slovenska računalniška podjetja. Nekatera so že našla svoj prostor na mednarodnih trgih. In če se skrivaj spogledujete z iskanjem zaposlitve v tujini, so taka podjetja zagotovo dobra odskočna deska. Zato poiščite podjetja, katerih delovanje sega preko slovenskih meja.

Eno takih je zagotovo tudi podjetje Klika, ki je splošni javnosti nekoliko manj znano, med strokovno javnostjo pa velja za eno najboljših računalniških podjetij pri nas. Klika vam ponuja tudi stik s tujino, saj je že zadnji dve leti del mednarodne skupine.

Klika zaposluje že preko 70 strokovnjakov, ta številka pa naj bi se do konca leta še povečala saj je dela več, kot so ga trenutno sposobni opraviti. Trenutno intenzivno iščejo razvijalce za front-end, ne branijo pa se niti kandidatov ostalih znanj.

Klika je odlična priložnost tako za izkušene strokovnjake, kot tudi za začetnike. Študentje zaključnih letnikov računalništva imate tako odlično priložnost, da naberete prepotrebna znanja še preden se boste srečali s pravim iskanjem zaposlitve. No, realnost je taka, da se večina študentov po zaključku študija na Kliki tudi redno zaposli.

Še par informacij o samem podjetju
Klika je neodvisen laboratorij za razvoj programske opreme, kje poskušajo kreativno združiti najnaprednejšo tehnologijo s sodobnim oblikovanjem in na ta način rešiti najbolj zahtevne informacijske probleme. Klika je bila ustanovljena leta 2003 v želji, da se ustvari sodoben inovacijski center za razvoj programske opreme.

V zadnjih desetih letih je Klika sodelovala na številnih projektih različnih industrij, od bančništva, zavarovalništva, turizma, založništva, telekomunikacij pa vse do lokacijskih servisov. Klika ponuja tudi lastne produkte, med katerimi prednjači Trafika. Danes je Klika vodilno slovensko podjetje na področju razvoja spletnih in mobilnih aplikacij, ki daje velik poudarek uporabniški izkušnji. Od leta 2012 je del mednarodnega podjetja Sportradar.

Torej, če se želite pridružiti kolektivu vrhunskih IT strokovnjakov, ki v kreativnem okolju razvijajo tehnološko in oblikovno dovršene produkte, potem ste vabljeni, da svojo ponudbo pošljete na elektronski naslov jobs@klika.si.

Seveda ste vabljeni, da se jim pridružite tudi na socialnih medijih:

Če boste poslali ponudba za zaposlitev, potem vam želim veliko uspeha. V vsakem primeru vam želim srečno novo leto. Zdravja vam tokrat ne bom zaželel, pred kratkim sem namreč ugotovil, da so bili na Titaniku vsi zelo zdravi, le sreče jim je zmanjkalo 🙂

Pripiši svoje mnenje Naj te sliši ves svet!

You must be logged in to post a comment.