Zelo ugodno na Mavricij, Tajsko, Namibijo in Martinik

Zelo ugodno na Mavricij, Tajsko, Namibijo in Martinik

Prispeval Martin Pelicon

Kategorije: Turizem & potovanja

V teh dneh je na voljo nekaj zares zanimivih letalski povezav za solidno ceno. Preverite in pohitite z nakupom saj se cene dnevno spreminjajo. Izbirate lahko med Mavricijem, otočjem v Indijskem oceanu, klasiko, ko je na primer Tajska, eksotično Namibijo in karibsko razvajanje na Martiniku.

Direktni let na Mavricij (Mauritius) iz Munchen-a za 360 €
Nekaj terminuv v Juniju 2018

Direktni let na Tajsko (Bangkok) iz Munchen-a za 336 €
Termini v septembru in oktobru 2018

Direktni let v Namibijo (Windhoek) iz Munchen-a za 368 €
Termini v maju, juniju in juliju 2018

Guadeloupe iz Budimpešte za 383 €
V terminih od maja do oktobra 2018

Martinik iz Budimpešte za 397 €
V terminih od maja do oktobra 2018

Nakup letalskih vozovnic

Za iskanje ugodnih letalskih kart priporočamo momondo, z vsemi lokalnimi različicami, kot sta naprimer belgijska in italijanska. Pomagajte si s prevajalnikom, če se vam kjerkoli zatakne pri razumevanju jezika.

 

Nastanitve

Za rezervacijo prenočišč uporabite katerega izmed preverjenih ponudnikov:

Airbnb (30 evrov popusta že pri prvi rezervaciji)
Booking.com (15 evrov popusta za naslednjo rezervacijo)
Hotels.com (50 dolarjev popusta že pri prvi rezervaciji)

 

Priporočila za bivanje

Mavricij

 • Splošno: Republika Mauritius je otoška država v jugozahodnem Indijskem oceanu, okoli 900 km vzhodno od Madagaskarja. Otok je del Maskarenskih otokov, skupaj s francoskim otokom Réunion 200 km jugozahodno in otoško državo Sejšeli na severozahodu.
 • Vizum: Slovenski državljani za vstop na Mavricij vizuma ne potrebujejo. Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest mesecev na dan vstopa v državo.
 • Varnost: Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.
 • Zdravje: Ni podatka o kakršnemkoli tveganju.

Tajska

 • Splošno: Kraljevina Tajska je obmorska država v jugovzhodni Aziji, ki na vzhodu meji na Laos in Kambodžo, na jugu na Tajski zaliv in Malezijo, ter na zahodu na Andamansko morje in Mjanmar. Tajska je znana tudi kot Siam, kar je bilo uradno ime države do 11. maja 1949. Beseda Thaj v tajščini pomeni »svoboden«, a tudi tajski narod; nekateri prebivalci, predvsem številčna kitajska manjšina, tako še vedno uporabljajo ime Siam.
 • Vizum: Slovenski državljani, imetniki navadnih potnih listov, za vstop na Tajsko, do 30 dni, vizuma ne potrebujejo.
 • Varnost: Odsvetujemo potovanja v bližino templjev Preah Vihear in Ta Krabey/Ta Moan ne meji med Tajsko in Kambodžo, kjer lahko pride do oboroženih spopadov med varnostnimi silami. Več na MZZ.
 • Zdravje: V nekaterih delih države je v določen obdobju obvezna zaščita pred malarijo. Več na Zdravi na pot.

Namibija

 • Republika Namibija je obmorska država v jugozahodni Afriki, na obali Atlantskega oceana na katerega meji na zahodu. Na severu meji na Angolo in Zambijo, na vzhodu na Bocvano, ter na jugu na Južno Afriko. Neodvisna je postala leta 1990, torej je ena od najmlajših držav na svetu.
 • Vizum: Slovenski državljani potrebujejo vizum za vstop v Namibijo.Veljavnost potnega lista mora biti najmanj šest (6) mesecev na dan vstopa v državo. V potnem listu mora biti najmanj ena prazna stran za žige mejnih organov. Če potujete boste na potovanju obiskali tudi Republiko Južno Afriko, svetujemo, da imate v potnem listu tri prazne strani, saj se lahko zgodi, da bodo južnoafriški mejni organi zahtevali dve prazni strani v potnem listu.
 • Varnost: Stopnja kriminala v Namibiji je nizka. Več na MZZ.
 • Zdravje: Zaščita pred malarijo je obvezna v celi državi, celo leto. Več na Zdravi na pot.

 

Gvadelup, Francoski čezmorski departma

 • Splošno: Gvadelup (francosko: Guadeloupe) je otok v vzhodnem Karibskem morju s skupno površino 1.702 km². Spada pod Francijo in je njena čezmorska upravna enota (departma) ter hkrati regija. Kot del Francije spada tudi v Evropsko unijo.
 • Vizum: Slovenski državljani za vstop na Guadeloupe vizuma ne potrebujejo.
 • Varnost: Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.
 • Zdravje: Ni podatka o kakršnemkoli tveganju.

 

Martinik

 • Splošno: Martink (Martinique) je otok v Malih Antilih v vzhodnem Karibskem morju s skupno površino 1128 km². Spada pod Francijo in je njen prekomorski departma ter hkrati regija. Kot del Francije spada tudi pod Evropsko unijo.
 • Vizum: Slovenski državljani za vstop v Martinique vizuma ne potrebujejo. Državljani držav članic Evropske unije lahko v Martinique vstopijo z veljavno osebno izkaznico.
 • Varnost: Ni podatkov o varnostnih razlogih, zaradi katerih bi odsvetovali potovanje. Svetujemo običajno previdnost.
 • Zdravje: Okužbe z vročico dengue so pogoste. Cepiva proti vročici ni, zato priporočamo, da se pred komarji zaščitite z ustreznimi sredstvi proti komarjem, oblačili iz gostih tkanin z dolgimi hlačnicami in rokavi ter spite pod mrežami proti komarjem.

Pa srečno!

Pripiši svoje mnenje Naj te sliši ves svet!

You must be logged in to post a comment.