Najem vozil

Najem vozil

Kako do najboljše cene za najem avtomobila?

Pri organizaciji potovanj se boste slej ko prej srečali tudi z najemom vozila. Kadar se odločamo za rezervacijo avtomobila najprej pomislimo na najuspešnejše rent-a-car ponudnike, kot so Hertz, Avis, Sixt in Europcar.

Da pa ne boste preverjali vsake strani posebej in nato primerjali še cene, popusta, vrste avtomobilov in pogoje najema, so pri rentalcars.com pripravili iskalnik, ki bo vse opravil za vas. Kar je še boljše, preko njih lahko tudi opravite rezervacijo, da ne boste skakali med spletnimi stranmi.

Uporabite tale priročni iskalnik ali obiščite direktno njihovo spletno stran rentalcars.com

 

Rentalcars.com je ena izmed največjih rezervacijskih agencij za najeme avtomobilov na svetu – vsako leto uredijo rezervacije skoraj milijon strankam. Glavni namen rentalcars.com je, da uporabniku zagotovi najcenejši najem vozila (iskanje najboljših ponudb) v najkrajšem možnem času (iskanje in rezervacija na eni strani).

Pri rentalcars.com je najboljše to, da iskalnik preišče večino rent-a-car ponudnikov na svetu. Rezultat tega je najnižja možna cena za vozilo, ki ste ga izbrali v izbranem časovnem terminu. Vsi ponudniki so preverjeni in zaneslivi, tako da kakšnih težav pri najemu vozila ne gre pričakovati.

In kar je sploh odlično, rentalcars.com ne zaračunava provizije ali kakršnih koli dodatnih stroškov, npr. za plačilo s kreditno kartico.

Vedno vam je na voljo tudi večjezični telefonski center, ki je vsak dan v letu dosegljiv iz katerekoli države na svetu.

Na kaj je potrebno biti pozoren, ko opravljamo rent a car rezervacijo?

Tudi, če imate bogate izkušnje z najemom avtomobila, je vseeno dobro 2x premisliti preden sprejmete odločitev (in potegnete kreditno kartico). Kje bom prevzel izbrano vozilo, kako bo z gorivom, potrebujem kakšno dodatno zavarovanje v primeru nesreče? To je le nekaj vprašanj, na katere si odgovorite preden se odločite za najem vozila.

Po navadi je spletni nakup oziroma spletna rezervacija cenejša, kot če se osebno zglasite v rent a car poslovalnici. Razlog je preprost. Ponudniki ponujajo popuste za rezervacijo prek spleta, saj tako izločijo konkurenco, ki preži na posameznika, ko se ta odloča za najem na izbrani destinaciji. Zgornji iskalnik je namenjen iskanju najugodnejših ponudb, vendar velja preveriti ponudbo tudi pri ponudnikih direktno.

Računajte. Včasih se zgodi, da je osnovna cena zares nizka, potem pa vsi dodatki nanesejo več, kot je bila cena pri konkurenci. Preverite kaj in koliko ste pripravljeni plačati. Plačajte le tiste nadgradnje, ki jih boste zares potrebovali. Je res potrebno plačati dovoljenje za dodatnega voznika?

Za najugodnejše cene najema vozil preverite posebne ponudbe. Če boste najeli avtomobil za 5 dni, preverite če lahko kakšen evro prihranite, če najamete kar za cel teden. Določeni ponudniki imajo akcijske cene za najem čez vikend. Pri nakupu bodite pozorni, če je na spletnem obrazcu polje za vnos promocijske kode. Če je, potem zavihajte rokave in na spletu najdite kodo, ki vam bo zagotovila popust.

Odločite se za manjši avtomobil. Res potrebujete karavansko obliko vozila, ker imate dva večja kovčka? Če potujete v dveh, potem imate za prtljago na voljo celotno zadnji klop. Zagotovo ne zgleda najlepše, ampak vaša denarnica ne da veliko na izgled. Če res potrebujete večji avto, se poskušajte dogovoriti, da vam ga ponudijo po ceni manjšega ali z minimalnim doplačilom.

Pred potovanjem preverite kam vse lahko greste z vašim vozilom. Če najemate avtomobil v manjši državi ali tik ob meji, potem bo velika verjetnost, da boste skočili tudi čez mejo. Včasih se zgodi, da ‘neomejeni kilometri’ ne veljajo za določene države.

Velikokrat agencije ponujajo dodatna avtomobilska zavarovanja za primer nesreče. To navadno niti ni potrebno, saj imate vse nevšečnosti pokrite že z osnovno pogodbo. Natančno preverite podrobnosti v pogodbi. Poglejte tudi, če vam pripada nadomestilo / vrnjen denar za čas, ko čakate, da vam avto popravijo ali pripeljejo novega.

Politika z gorivom se med ponudniki rent a car razlikuje. V večini primerov sicer prejmete vozilo z polnim rezervoarjem in ga s polnim tudi vrnete. V vsakem primeru se izogibajte vračilu vozila s praznim rezervoarjem, saj vam bodo razliko do polnega zaračunali po svojem ceniku, ki je seveda občutno višja od tržne cene goriva.

Bodite točni. Nemalokrat se zgodi, da se tik pred vračilom izgubite ali pride do kakšnih nevšečnosti, zato si pustite kakšno uro rezerve. Veliko ponudnikov vam bo zamudo zaračunalo, nekateri celo za dodatni dan. Če se vem vseeno zgodi, poskušajte poklicati agencijo in jim razložiti kaj se dogaja. V večini primerov bodo razumeli, v nasprotnem primeru pa povprašajte kako visoka bo kazen.

Vsi bi radi imeli ključe v rokah takoj po prihodu. Vendar pozor, nekateri ponudniki zaračunavajo višjo ceno za prevzem avtomobila na letališču, saj imajo tudi sami višje stroške (parkiranje, razne dovolilnice,…). Preverite razliko v ceni med prevzemom na letališču ali na poslovalnici v mestu. Upoštevajte, da boste morali plačati prevoz do mesta. Se izide?

Pri potovanjih z otroci bodite pozorni na otroške sedeže. Najem slednjih navadno ni poceni, zato preverite v naprej oziroma se poskušajte dogovoriti za kakšno ugodno (brezplačno) ponudbo. Nesmiselno je vlačiti stolčke s seboj, še posebej če potujete z letalom. Mogoče kakšen jahač za starejše otroke bi še stlačili v kovček, vendar to ni v navadi. Druga stvar je GPS navigacija. Če imate svojo, jo vzemite s seboj saj ne bo zavzela veliko prostora v vaši prtljagi. Drugače vam bodo na rent a car agenciji z veseljem zaračunali najem njihove.

Toliko o poceni najemu avtomobila. Če organizirate počitnice v lastni režiji, preverite tudi kako do poceni letalskih kart in kako do ugodnih prenočišč kjerkoli na svetu.