Prenočišča

Prenočišča

Brezplačna in 100% zanesljiva rezervacija hotelov


Spletna rezervacija hotelov vam omogoča lažjo organizacijo potovanj v lastni režiji. Ugodna prenočišča lahko rezervirate praktično kjerkoli na svetu. Na voljo so vse vrste nastanitev, od klasičnih hotelov, prek apartmajev do sob.

Tukaj je iskalnik, ki vam omogoča brezplačno in 100% zanesljivo rezervacija hotelov kjerkoli na svetu. Booking.com uporabljam tudi sam in do sedaj ni bilo nobenih težav. Poskusite tudi sami:

Glavne prednosti spletne rezervacije nastanitev


Booking je po navadi med najcenejšimi, če ne že najcenejši ponudnik online rezervacije hotelov. Nekatere nastanitve imajo še posebne akcijske cene, tako da bo odločitev še lažja. Poleg tega Booking uporabnikom ne zaračunava nikakršnih provizij za rezervacije (provizijo zaračunajo direktno ponudniku nastanitev za vsakega preusmerjenega popotnika). Booking vam tudi ne bo trgal iz vaše kreditne kartice, ki je sicer potrebna za uspešno rezervacijo. Plačilo storitve opravite neposredno v hotelu. In kar je najboljše, v večini primerov je možna brezplačna odpoved rezervacije.

Kako učinkovito uporabiti iskalnik prenočišč


V iskalnik vpišite izbrano destinacijo in časovno obdobje ter pritisnite ‘išči’. Ustrezne rezultate vam bo vrnilo v novem oknu. Velikokrat se zgodi, da vam najprej ponudi izbor možnih destinacij, saj je velika verjetnost, da na svetu obstaja več krajev z enakim imenom. Na primer: če v iskalnik vpišete ‘Malta’ boste dobili seznam možnih rezultatov, med katerimi je 7 mest s tem imenom na različnih koncih sveta (Avstrija, Filipini, ZDA,…), 13 hotelov, ki imajo to besedo v imenu, in seveda Malto, kot državo.

Ko ste izbrali ustrezno destinacijo, se vam odpre seznam vseh ponudnikov nastanitev. Ker je po navadi zadetkov tudi sto in več, je dobro uporabiti vse razpoložljive filtre. Začnite z dopolnitvami na oranžnem iskalniku na levi strani. Vpišite za vas še sprejemljivo oddaljenost od izbrane destinacije in vpišite število želenih sob in morebitne otroke. Nižje na levi strani je še več možnosti. Filtrirate lahko glede na cenovni razpon, na število zvezdic posameznega hotela, na vrsto nastanitev, na storitve, ki jih ponujajo ter na profil hotela.

Če je izbor še vedno preobsežen, si pomagajte z razporejanjem zadetkov na vrhu strani. Imate možnost, da so zadetki razporejeni po lokaciji, po oceni gostov, po ceni, po zvezdicah in po priljubljenosti. Bodite pozorni na hotele ob katerih piše ‘Pametna ponudba’, saj se le ti še posebej ugodni. Posamezne hotele lahko dodajate med priljubljene ali jih odstranite s seznama, tako da boste na koncu imeli res dober izbor potencialnih prenočišč.

Posamezni zadetek vsebuje vse glavne informacije. Na vrhu je ime hotela, ob imenu pa še število zvezdic. Desno zgoraj je ocena uporabnikov. Pod imenom je najprej lokacija in povezava na zemljevid, nato pa še krajši opis. Na dnu so predstavljene nastanitvene možnosti s cenami. Seveda niso pozabili niti na fotografijo.

Podroben opis hotela in možnost rezervacije se vam ponudi, ko kliknete na ime izbranega hotela. Na posamezni predstavitvi najdete podrobnejši opis in večje število slikovnega materiala. V nadaljevanju najdete predstavljene vse možnosti nastanitev s cenami. Cena je po navadi nižja, če se odločite za opcijo, ki ne omogoča brezplačne odpovedi rezervacije. Izberite po lastni presoji.

Preden izberete sobo in kliknete na ‘Rezerviraj’ preverite še kaj so o izbrani nastanitvi napisali ostali uporabniki (kliknite ‘Pokaži mnenja gostov’ zgoraj desno). Videli boste kako so posamezni aspekt (Čistoča, Udobje, Lokacija, Storitve, Osebje, Razmerje cena / kvaliteta ) hotela videli in doživeli vaši predhodniki. Ocene lahko tudi filtrirate na vam ustrezno ciljno skupino (na primer ‘Družine z mlajšimi otroki’). V kolikor ste s prebranim zadovoljni opravite rezervacijo, drugače poiščite novo nastanitev.

Pri rezervaciji vpišete vaše podatke, dodajte vaš naslov ter vpišite podatke vaše kreditne kartice. Vpis kartice je precej zanesljiv, saj je za varnost dobro poskrbljeno. Kot že rečeno, z vpisom kartice opravite jamstvo za rezervacijo (Booking ne bo bremenil vaše kreditne kartice). Vse skupaj potrdite in rezervacija je zaključena. Potrditev o uspešno izvedeni rezervaciji hotelske sobe boste prejeli tudi na elektronski naslov, ki se ga vpisali.

Potrdilo natisnite in ga predložite ob prihodu na recepcijo. Soba vas bo že čakala tako, da se morate le še sprostiti in uživati na dopustu.

Opravite tudi spletni najem vozila (rent a car) ali poiščite najugodnejše letalske karte.

O podjetju
Booking.com je največja svetovna agencija za spletne rezervacije nastanitev. Preko sistema se dnevno opravi več kot 400.000 rezervacij nočitev, spletno stran pa vsak mesec obišče več kot 30 milijonov obiskovalcev. Trenutno je na voljo več kot četrt milijona nastanitev v 178 različnih državah sveta. Na voljo so vam tudi klicni centri, kjer vam bodo pomagali v vseh razširjenih jezikih sveta.

Booking uspešno posluje že od leta 1996 in ves ta čas skrbi za najugodnejše cene vseh vrst nastanitve, od majhnih, družinsko vodenih gostišč do razkošnih apartmajev in hotelov s petimi zvezdicami. Spletna stran je uporabnikom prijazna, saj je na voljo v štiridesetih jezikih, cene pa vam lahko prikazuje v več deset valutah.

Sicer je podjetje, ki je del skupine Priceline.com, registrirano na Nizozemskem, kjer ima v Amsterdamu tudi sedež. Za najboljšo ponudbo skrbi skoraj pet tisoč zaposlenih v 85-ih pisarnah širom sveta. Glavni namen Booking-a je ponuditi pomoč popotnikom, da enostavno najdejo, rezervirajo in uživajo v najboljših nastanitvah po vsem svetu.